Junior VM – Orienteringsløb
Flot og gedigen indsats af Hedvig Valbjørn Gydesen, som lover godt for fremtiden.
OK Melfars Hedvig Valbjørn Gydesen repræsenterede Danmark ved årets Junior-VM, der blev afholdt 7.-12. juli i skovende omkring Silkeborg.  Ved VM løbes der 4 discipliner – sprint, mellemdistance, langdistance og den afsluttende stafet.
Trods forårets skader og sygdom præsterede Hedvig Valbjørn Gydesen på at højt niveau både fysisk og o-teknisk. Det gav en række flotte resultater, som lover godt for de kommende års Junior-VM, da Hedvig som 18 årig stadig har to år tilbage som junior.
Ved første disciplin, sprint, endte Hedvig på en 18. plads 1 minut efter vinderen, Schweizeren Eline Gemperle, der løb de 2,9 km bysprint på 12,18 minutter.  I alt deltog 155 løbere fra 41 nationer. På mellemdistancen kvalificerede Hedvig sig til A-finalen, hvor det blev til en placering som nr. 48 af de 60 i finalen. I forhold til sidste år var det en klækkelig forbedring, da det i 2018 blev til en samlet placering som nr. 100 (nr. 40 i B-finalen).
Langdistance – den klassiske disciplin
På langdistancen præsterede Hedvig Valbjørn Gydesen at blive nr. 15 i tiden 58,03 kun 4,18 min efter den finske vinder Ida Haapala. "Jeg er rigtigt stolt af 15. pladsen og ville ikke have troet det, hvis I havde sagt det til mig inden. Mit mål var at præstere et godt løb og komme glad i mål. Og hvis det kunne lade sig gøre, ville jeg gerne forbedre min 39. plads fra sidste år og det har jeg jo gjort, så jeg er utroligt glad og tilfreds. Jeg laver en ærgerlig fejl, hvor jeg er to meter fra min post og ikke ser den og så løber til en post i nærheden, som jeg skulle have senere på banen, hvilket nok kostede 1½ - 2 minutter, men jeg fik lagt det bag mig og fokuseret og lavede ikke flere fejl. Jeg fik også et kæmpe boost af at passere stævnepladsen, hvor speakere og tilskuere heppede på en, så alt i alt var det en kæmpe oplevelse" fortalte Hedvig efter løbet. I det svære terræn var det meget få løbere der ikke lavede fejl. PÅ langdistancen lykkedes det endvidere for Hedvig at blive bedste dansker.
På VMs sidste disciplin var Hedvig udtaget til Danmarks førstehold, hvor hun løb førsteturen. Her kom Hedvig i mål som nr. 10 blandt de 45 hold små to minutter efter det først skiftende hold fra Sverige. Efter de tre etaper var løbet endte Great Britain med at vinde, mens Danmark endte som nr. 7.
”Jeg er rigtig godt tilfreds med mine præstationer og resultater i VM-ugen”, fortæller Hedvig. Selv med få fejl undervejs i løbene har jeg alligevel præsteret på et højt niveau. Nu håber jeg på et skadesfrit år frem mod de næste to års junior-VM, som jeg stadig kan deltage i. Så bliver det forhåbentligt endnu sjovere, men også mere nervepirrende” griner Hedvig med en slutbemærkning.

 

 

   

WOC2020 logo Desktop

nationalcprassociation.com