Praktisk Info - velkommen til OK Melfar!
Vi er rigtig glade for, at du kom forbi, og vi vil med denne side prøve at samle de informationer, som du har brug for som ny i klubben.
Hvad skal jeg bruge
Fornuftige løbesko, som gerne må blive våde eller mudrede, fornuftigt sportstøj, herunder lange bukser (også om sommeren pga. flåter, brombær m.v.), og godt humør.
Hvor og hvornår mødes vi
Mandagstræningen (ungdom) starter altid kl. 17 og slutter ca 18.30. Da vi bruger skovene i og omkring Middelfart, mødes vi forskellige steder.
Onsdagstræning (her skal du kunne løbe uden skygge) starter ca. kl.18.30. Træningen laves i samarbejde med OK FROS, hvorfor det på skift er i OK Melfar-terræn og i FROS-terræn.
Alle mødesteder fremgår af det vi kalder ”køleskabssedlen”, og den du får udleveret hos din træner, eller finder den her.
Kontingent
Du må gerne være med til vores træninger 2-3 gange inden du melder dig ind. Så har du prøvet kræfter med sporten, inden du beslutter dig.
Et medlemsskab koster kr. 500,00 for børn (0-20 år), kr. 600,00 for voksne (21-99 år), og et familiekontingent er kr. 1.200,00. Priserne er for hele kalenderåret.
Vær dog opmærksom på, at du ikke kan tilmeldes løb, førend du er medlem i klubben.
Klubtøj
Du kan købe klubtøj med logo. Vi har t-shirts (str. 130-160 kr. 125,- og str. xs-xxl kr. 150,-), huer (kr. 75,-) og halsedisser (kr.75,-) med klublogo.
Hvad snakker de om?!
Når vi fortæller om, hvad der sker i klubben og om kommende løb, så bruger vi måske ord, som du ikke lige kender. Vi prøver så godt vi kan at huske på, at der kan være nye til træningen, men som en hjælp er her en kort introduktion til lidt af det vi snakker om:
Skærm:
En post på en orienteringsbane er næsten altid markeret med en trekantet ”skærm” i et let stofmateriale. Hver side af skærmen er orange og hvid.
Skygge:
At lade sig skygge vil sige at have en mere erfaren orienteringsløber med sig som vejleder. Det kan være både trygt og lærerigt for de fleste nystartede.
At bomme:
Hvis du ikke umiddelbart finder en post, hvor du havde forventet, at den var, har du i orienteringssprog ”bommet” den og må prøve at finde den igen.
Vejvalg:
Det gælder om at vælge den hurtigste vej mellem posterne. Den direkte linje mellem to poster er altid den korteste, men det er sjældent den hurtigste.
Så et godt vejvalg er vigtigt. Dit vejvalg skal passe til din erfaring, din kondition og dine ønsker.
Det kan betale sig at vælge en længere, men mere sikker rute, at gå uden om en bakke i stedet for over bakken eller at løbe en omvej af stier og gennem let gennemløbelig skov i stedet for en mere direkte rute gennem en svært gennemløbelig skov.
O-service:
Det er her du tilmelder dig de fleste løb. Du kan se alle løb i Danmark, og hvornår der er sidste tilmelding, samt selve indbydelsen med flere informationer om løbet. Du tanker penge op på en konto, og bruger af dem, når du tilmelder dig løb. Du får adgangskode mv. når du bliver medlem af klubben.
Divisionsmatch:
OK Melfar ligger pt i 2. division. For at blive her – og måske endda vinde 2. division - skal vi til 3 løb, hvor vi skaffer point nok til at blive i 2. division.
Fynbokarussel:
En slags fynsk mesterskab for ungdomsløbere. Der er 4 løb, 2 i foråret og 2 i efteråret, og dine 3 bedste løb tæller i konkurrencen. Til det sidste løb sluttes der af med pølser og t-shirts til alle, og der uddeles medaljer til løberne.
Trekant-O:
De 5 klubber i trekantsområdet arrangerer løb for nybegyndere og let øvede, som ønsker at prøve kræfter med løb. Der er børnebane, begynder bane og en let bane.
Hvem skal jeg tage fat i?
Find listen over kontaktpersoner her.