Det foregår oftest i skoven - i små kendte nærskove og store ukendte skove rundt omkring i Danmark. De træningsløb, der arrangeres lokalt foregår her i vores nærskove på mandage og onsdage om sommeren og lørdage i vinterperioden. Orienteringsløb er løb eller gang i eget tempo, så alle kan være med. Undersøgelser har vist, at 80-90 % af et O-løb foregår på sti.

Se en introduktionsvideo omkring orienteringløb herunder:

I løbet af året, sidst på sommeren og vinteren igennem er der rig lejlighed for at træne og deltage i mindre konkurrenceløb i skovene i nærheden, i Odense, på Sydfyn samt i trekantsområdet. Vi har her mulighed for at løbe sammen 2 og 2 (det kalder vi at skygge). At skygge nye løbere, har vist sig at være en god måde at lære orientering på – det giver tryghed i skoven og mulighed for at instruere undervejs i terrænet.

Konkurrenceløb, også kaldes åbne løb - dvs. løb med tilmelding, som Dansk Orienteringsforbund står for, løber vi oftest i weekenderne. Ved de store stævner kan der let samles fra 250 løbere og opefter. Du finder aktuelle løb under punktet Kalender. Ungdomsløbere kan følge netop deres muligheder under menupunkt Ungdom.

Vi sætter det at færdes i naturen på en forsvarlig måde meget højt i vores klub, og vi bestræber os på at overholde naturens love til punkt og prikke. Du har måske været spejder, lige nu dyrker du måske løb på motions plan eller du har igennem din militærtjeneste stiftet bekendtskab med Orienterings løb.

2017 Hvad er oloeb del 2

Baggrunden betyder ikke så meget, hvis du har lysten til:

  • At være udendørs hele året.
  • At løbe i ukendte skove i weekenden (nogle skove er store).
  • At blive rigtig god til det der med kort og kompas.
  • At når du er klar, færdes helt alene (der er ingen tilskuer)
  • At når du træt og svedig har løbet i 50-60 min og stadig mangler et par poster, har lysten til at kæmpe videre.
  • At dyrke motion for hjerte og hjerne.
  • At være sammen med din familie i naturen.
  • At kunne "snakke" baner og poster med dine børn eller andre klubkammerater, I har tit været de samme steder i skoven.
  • At have en sport hvor, man næsten minut for minut skal "være på", hele tiden sammenligne kortet med naturen.

Er din interesse blevet vakt? Find en kontaktperson her.

   
nationalcprassociation.com