Når løberne venter på deres kontrol, skal de være under konstant opsyn i særlige lokaler, og der skal være helt styr på hvilken mad og drikke de får tilbudt. ”Der skal ikke bagefter være nogen, der kan sige, at et uønsket stof i en prøve stammer fra den mad, de fik tilbudt”, fortæller Jonas. Der vil fx ikke være drikke med koffein.

Det er ikke Jonas, der skal foretage og analysere testen. Det internationale Orienteringsforbund IOF har hyret et udenlandsk firma til at stå for den del. Det er IOF, der lægger en plan for, hvilke løbere der bliver udvalgt. ”Det er hemmeligt, og vi får ikke noget at vide om deres system”, siger Jonas.

Han fortæller, at han arbejder tæt sammen med den anti doping ansvarlige fra IOF. Alle krav og procedurer er beskrevet, og det er Jonas’ opgave at få det til at fungere rundt til VM løbene i Trekantområdet til sommer.

Han kan godt være spændt på, om Anti Doping Danmark også dukker op. Det er han nødt til at forberede sig på. Det betyder et større beredskab af frivillige, han kan trække på for at holde de udvalgte løbere tæt dækket. Jonas har flere navne på den liste, men er ikke helt i mål.

Se mere om World Orienteering Championships 26-30 juni 2022 her: https://www.woc2022.dk/

   

WOC2022 logo forlb

nationalcprassociation.com